و) برقراری تعادل و رابطه دوسویه با کاربر:
عنصر تعامل، ویژگی مهم چند رسانه ای است. ولف گرام(۱۹۹۴)بیان می کند که افراد فقط۱۵درصد از آنچه را که میشنوند و۲۵درصد از آنچه را که میبیند بخاطر می آورند، حال آنکه۶۰درصد از آنچه را که با آن تعامل داشته اند به یاد میآرند. مدتی است اهمیت عوامل انگیزشی در طراحی چند رسانه ای تعاملی شناخته شده است، یعنی نرم افزار باید برای کاربر جذاب باشد تا بتوانند مفید و مؤثر واقع شود. بنظر میرسد بسیاری از یادگیرندگان دست کم در آغاز، جذب چند رسانه ای تعاملی میشوند (شاه جعفری،۱۳۸۴: ۳۴-۳۵).
۲-۱-۸-چهارچوب نظری تحقیق
رویکردهای نظری کلاسیک را باید جزء اولین دسته از مبانی نظری در خصوص آموزش و پرورش و برابری فرصت های آموزشی دانست. این رویکردها که همواره با دیدی انتقادی در زمینه مسائل اجتماعی به دنبال راه چاره و رفع مشکلات هستند با بیان نابرابری ها و نبودن عدالت در زمینه آموزش سعی در بیداری اذهان و پیدا کردن راهکار برای دولت ها بودند. برخی از مهم ترین این نظریه ها در زیر بیان شده است.
۲-۱-۸-۱-نظریه ی کارکردگرایی
کارکرد گرایان استدلال میکنند ، نابرابری مسئله کارآمد و مقیدی برای جامعه است ، چرا که تضمین کننده این امر است که افراد مستعد ، با امید به کسب درآمد مکفی در آینده ، تشویق میشوند که با صرف زمان طولانی در تحصیل و آموزش ، استعداد خود را رشد و پرورش دهند . برای برآورده شدن قطعی نیاز های کارکردی و مورد لزوم ، جامعه باید نهایت استفاده ی افراد از استعداد هایشان را تضمین کند . بنابرین ، نابرابری بازتابی از تفاوت های موجود در استعدادها و ارزش های متفاوتی هستند که جامعه برای مشاغل و نقش های خاصی قائل است . با توجه به این که در جهان معاصر نقش ها و شغل های مختلفی وجود دارند ، نابرابری نیز جزو اجتناب ناپذیر جامعه ی مدرن محسوب می شود (کربی، ۱۹۹۹: ۴۵۰).
از همین نقطه ی آغاز ، نظریه پردازان کارکردگرا ، اجتناب ناپذیر بودن نابرابری اجتماعی و نقشی را که تحصیلات در قشربندی اجتماعی ایفا میکند ، توضیح می هند . بنابرین ، یکی از نقش های کارکردی مدرسه ها این است که با بهره گرفتن از سطح توانایی افراد برای احراز پست های سلسه مراتبی ، به دسته بندی و گزینش آنان می پردازد . کارکرگرایان میگویند ، این نقش منطقی است و بر اساس ارزش افراد انجام میگیرد . با نگاهی به بحث دیویس و مور در یک مقاله ی کلاسیک درباره ی قشربندی ، نقش تحصیلات در مراحل قشربندی روشن تر می شود :
۱ – مردم ناچار میشوند کارهایی را انجام دهند که جامعه نیاز دارد . لذا آن ها برای گرفتن مزد برانگیخته می شودند .
۲ – اهمیت و نقش ویژه ی افراد از یک سو و کمبود افراد واجد شرایط از سوی دیگر باعث می شود ، منزلت اجتماعی رتبه بندی شود ؛ همانند پزشکی که از مهمترین شغل ها محسوب می شود ، چرا که پزشکان اعتبار و حقوق بالاتری دارند .
۳ – مشاغلی که پیچیده تر و مهم تر هستند ، به هوش و مهارت بیش تری احتیاج دارند که در واقع همان تحصیلات بالاتر است . این مشاغل بیش ترین حقوق را نیز دارا هستند . در نتیجه ، هرچه تحصیلات کامل تر باشد ، شخص برای اجتماع ارزشمندتر و مفیدتر خواهد بود . با این توصیف ، نظام قشربندی باعث می شود ، پست ها و مشاغل بالاتر به افراد تحصیلکرده تر تعلق یابند (بالانتین[۲۳]، ۱۹۹۵: ۶۷-۶۸ به نقل از دهقان، ۱۳۸۳).
در این حالت ، مراحل گزینش که نهایتاً به پایگاه اجتماعی منتهی میشوند ، از مدرسه شروع میشوند . کارکردگرایان در این مورد عقیده دارند که دانش آموزان ، بیش تر با توجه به تواناییهای فردی خود پیشرفت میکنند با تفاوت های گروهی و اجتماعی مانند نژاد و جنسیت . برخی از کارکردگرایان ، ضمن اشاره به فرصت هایی که نظام آموزشی برای دانش آموزان طبقه ی کارگر به وجود می آورد ، معتقدند ، برای رسیدن به
-
- – Dlverz ↑
-
- – Technology ↑
-
- Information technology ↑
-
- Angello & Wema ↑
-
- Maximization ↑
-
- Equality Gate ↑
-
- Elite Husbandry ↑
-
- E-learning ↑
-
- Kuper ↑
-
- Slavin ↑
-
- Karabel & Halsey ↑
-
- sex ↑
-
- grender ↑
-
- Kirby ↑
-
- Katsillis ↑
-
- Carneiro ↑
-
- CAI ↑
-
- CBI ↑
-
- MIT ↑
-
- Lo Go ↑
-
- ARPA ↑
-
- e -Learning ↑