استراتژیهای سازمان۳٫۱۳۱۵۴۹۱۷۲٫۱۹۶۴۵۴/۰+
زیر ساختهای سازمان۳٫۱۶۸۸۴۸۹۹۴٫۱۹۶
لذا فرض در سطح ۹۵ درصد اطمینان رد میگردد.
تفسیر:
نتایج به دست آمده از آزمون فرض نشان میدهد که با احتمال ( اطمینان)۹۵ درصد بین زیرساختهای سازمان با استراتژیهای سازمان در بانک ملی استان سمنان رابطه معنیداری مثبت به میزان ۰٫۴۵۴ وجود دارد.و این رابطه بدین معنا است که استراتژی های سازمان با زیر ساخت های سازمان تناسب دارند . و میزان این تناسب متوسط رو به پایین میباشد.
۴-۳-۲-۲- بررسی وضعیت متغیر های پژوهش
فرضیه پنجم: زیرساختهای سازمان، زیر ساختهای فناوری اطلاعات، استراتژی فناوری اطلاعات و استراتژیهای سازمان در بانک ملی استان سمنان به درستی تعریف شده است.
در این فرضیه عامل ” زیر ساختهای سازمان ” و ” زیر ساختهای فناوری اطلاعات ” شامل مهارتها، کنترل ساختار و فرآیندها و عامل ” استراتژیهای کسب و کار” و ” ” استراتژیهای فناوری اطلاعات ” شامل دامنه فناوری، کنترل اطلاعات و مزیتهای سیستمی با انتخاب گزینههای ( کاملا مخالفم ، مخالفم ، نظری ندارم ، موافقم ، کاملا موافقم ) به ترتیب با امتیازات ۱ الی ۵ ، امتیازبندی شده است.
در این پژوهش چنانچه متوسط (میانگین ) پاسخگویان به فرضیه به میزان نظری ندارم معتقد باشند، فرض رد و در غیر این صورت فرض را میپذیریم. لذا داریم:
زیرساختهای سازمان، زیر ساختهای فناوری اطلاعات، استراتژی فناوری اطلاعات و استراتژیهای سازمان در بانک ملی استان سمنان به درستی تعریف نشده است. زیرساختهای سازمان، زیر ساختهای فناوری اطلاعات، استراتژی فناوری اطلاعات و استراتژیهای سازمان در بانک ملی استان سمنان به درستی تعریف شده است. یا به زبان آماری داریم:
جدول۴-۱۱ : خلاصه امار های توصیفی ۴ متغیر
خلاصه آمارهای توصیفی
شرح
تعداد
میانگین
انحراف معیار
انحراف استاندارد از میانگین
استراتژی فناوری
۱۹۶
۳٫۰۲۸۶
۶۸۳۱۳٫
۰۴۸۸۰٫
استراتژی سازمان
۱۹۶
۳٫۱۳۱۵
۴۹۱۷۲٫
۰۳۵۱۲٫
زیرساختهای فناوری اطلاعات
۱۹۶
۴٫۰۱۵۰
۶۵۰۷۴٫
۰۴۶۴۸٫
زیر ساختهای سازمان
۱۹۶
۳٫۱۶۸۸
۴۸۹۹۴٫
۰۳۵۰۰٫
جدول ۴ – ۱۲ :آزمون فرضیه برابری میانگین یک جامعه
One-Sample Test
شرح
آزمون فرضیه برابری میانگین یک جامعه t-test
Test Value = 3
مقدار t
درجه آزادی
(۲-tailed)
سطح احتمال
میانگین
اختلاف
فاصله اطمینان ۹۵ درصدی برای اختلاف میانگین
حد پایین
حد بالا
استراتژی فناوری
۵۸۶٫
۱۵۹
۵۵۹٫
۰۲۸۵۷٫
۰۶۷۷٫-
۱۲۴۸٫
استراتژی سازمان
۳٫۷۴۳
۱۹۵
۰۰۰٫
۱۳۱۴۸٫
۰۶۲۲٫
۲۰۰۷٫
زیرساختهای فناوری اطلاعات
۲۱٫۸۳۷
۱۹۵
۰۰۰٫
۱٫۰۱۵۰۰
۹۲۳۳٫
۱٫۱۰۶۷
زیر ساختهای سازمان
۴٫۸۲۴
۱۹۵
۰۰۰٫
۱۶۸۸۳٫
۰۹۹۸٫
۲۳۷۸٫
تصمیمگیری:
با توجه به مقدار p-VaIue به دست آمده از نتایج پژوهش به وسیله نرم افزارSpss داریم:
با توجه به اطلاعات جدول(۴-۱۲) در خصوص فرضیه۵ داریم:
فرض صفر با احتمال ۹۵ درصد اطمینان در خصوص، زیرساختهای سازمان، زیر ساختهای فناوری اطلاعات و استراتژیهای سازمان رد می شود و به عبارت دیگر به نظر میرسد زیرساختهای سازمان، زیرساختهای فناوری اطلاعات و استراتژیهای سازمان در بانک ملی استان سمنان به درستی تعریف شده است. لکن از طرف دیگر فرض صفر با احتمال ۹۵ درصد اطمینان، در خصوص استراتژی فناوری اطلاعات رد نمی شود و به عبارت دیگر به نظر میرسد استراتژی فناوری اطلاعات در بانک ملی استان سمنان به درستی تعریف نشده است.
نتیجهگیری:
با احتمال ۹۵ درصد اطمینان به نظر میرسد، استراتژی فناوری اطلاعات به درستی تعریف نشده است و لیکن به ترتیب زیر ساختهای فناوری اطلاعات ، زیرساختهای سازمان، استراتژیهای کسب و کار سازمان به ترتیب در بانک ملی استان سمنان به درستی تعریف شده است و به نظر پاسخگویان بالاترین امتیاز را زیر ساختهای فناوری اطلاعات به خود اختصاص داده است .
۴-۳-۲-۳- معادلات ساختاری
فرضیه ششم : بین زیرساختهای سازمان با زیر ساختهای فناوری اطلاعات و استراتژی فناوری اطلاعات و استراتژیهای کسب و کار سازمان در بانک ملی استان سمنان رابطه به صورت مدل ساختاری وجود دارد.
معرفی تکنیک مدل معادلات ساختاری:
همچنین در این تحقیق از تکنیک مدل معادلات ساختاری[۶۰]SEM استفاده شده است، مدلسازی معادله ساختاری، انواع متنوعی از مدلها را با هدف اساساً مشابه برای به تصویرکشیدن روابط میان متغیرهای مشاهدهشده به کار میبرد. این هدف فراهمکردن آزمون کمی برای یک مدل نظری مفروض شده بهوسیله محقق است. این مدلها فرض میکنند که چگونه مجموعه ای از متغیرها، سازه ها را تعریف کرده و چگونه این سازه ها با یکدیگر مرتبطاند. علاوه بر این با این تکنیک میتوان میزان ارتباط بین عوامل را از طریق کشف روابط بین متغیرهای مکنون یا پنهان با متغیرهای مشاهده شده یا پرسشهای تحقیق مورد ارزیابی قرار داد.
این مدلها می توانند اثرات اصلی و اثرات تعاملی را همزمان بررسی کنند و در نتیجه توان محققان را در تحلیل مدلهای نظری پیچیده برای پدیده های پیچیده و مبهم افزایش داده و نیاز و وابستگی آنان را به مدلهای آماری پایه کاهش دهند.
در حالت کلی مدل معادلات ساختاری یک تحلیل چند متغیری بسیار نیرومند از خانواده رگرسیون چند متغیری و به بیان دقیقتر بسط مدل خطی کلی [۶۱] GLM است که به محقق امکان میدهد بهجای بررسی تنها یک معادله رگرسیون، مجموعه ای از معادلات رگرسیون را به طور همزمان مورد آزمون قرار دهد.
در اینجا ضمن در نظرگرفتن یک مدل مفهومی نظری با هدف اینکه این مدل تا چه حد به وسیله داده های نمونه حمایت می شود از این تحلیل استفاده کردهایم. همچنین روابط بین متغیرها مورد سنجش قرارگرفته و بر اساس آن میزان تأثیر هر یک از مؤلفه ها در مدل تأیید شده، اندازهگیری شده است. در مجموع از تحلیلعاملیتأییدی و شاخص های نیکویی برازش برای بررسی برازندگی مناسب مدل نظری استفاده شده و از ضرایب رگرسیون چند متغیره و همبستگیهای دو متغیره و جزیی برای بهدست آوردن اثر مستقیم و غیرمستقیم متغیر(های) پیشبین بر متغیر وابسته استفاده شده است. نرمافزار مورد استفاده به این منظور نرم افزار آموسAmos[62] نسخه ۲۰ بوده است.(قاسمی ، ۱۳۹۰، صص۱۰۶-۸۴)
فرایند تجزیه و تحلیل ساختارهای کواریانس (مدلسازی معادلات ساختاری) و تحلیل عاملی تاییدی شامل یکسری گامها است و می توان در شکل (۴-۱) خلاصه کرد:
بیان مدل
گردآوری داده ها
تئوری
تخمین مدل
آزمون مدل
نتایج
تفسیر
شکل۴-۱ : نمایش مراحل اساسی تحلیل
بیان مدل[۶۳]