۱-۶) فرضیه های تحقیق
۱- بین تغییر نرخ مالیات بر درآمد (از پلکانی به نرخ ثابت ۲۵%)و میزان سرمایه گذاری شرکتها رابطه وجود دارد.
۲- بین تغییر نرخ مالیات بر درآمد (از پلکانی به نرخ ثابت ۲۵%)و نحوه تامین مالی شرکتها رابطه وجود دارد.
۱-۷) متغیرهای مورد مطالعه
در این تحقیق تغییرات در روش های تامین مالی و همچنین میزان سرمایه گذاری شرکتها، متغیرهای وابسته تحقیق ،وتغییر در نرخ مالیات بر درآمد شرکتها متغیر مستقل تحقیق میباشد .
در این تحقیق سعی خواهد گردید که تغییرات سرمایه گذاری شرکتها در سالهای قبل وبعد از تغییر قانون مالیاتهای مستقیم با یکدیگر مورد مقایسه قرارگیردتا مشخص گردد آیا سرمایه گذاری در سالهای بعد از تغییر قانون مالیات بر درآمد نسبت به سالهای قبل از تغییر قانون مالیات بر درآمدتغییر محسوسی رانشان میدهد . منظور از سرمایه گذاری ،سرمایه گذاری در دارائیهای ثابت مشهود ونامشهود میباشد .
همچنین در مورد تفاوت در نحوه تامین مالی شرکتها(تامین مالی داخلی و تامین مالی خارجی) قبل از تغییر نرخ مالیات بردرآمد و بعد از آن بررسی صورت خواهد گرفت. در مورد نحوه تامین مالی، این موضوع بررسی خواهد شد که آیا در سالهای قبل از تغییر نرخ مالیات بردرآمدوبعد از آن ،شرکتها نحوه تامین مالی خود رابا توجه به کاهش نرخ مالیات وافزایش وجه نقد در شرکت نسبت به نرخ پلکانی قبلی، از تامین مالی خارجی به تامین مالی داخلی تغییر داده اندیا خیر؟
سه روش استقراض، انتشار سهام و انتشار اوراق بهادار به عنوان روش های تامین مالی خارجی و سود انباشته و منظور نمودن سود به اندوخته به عنوان تامین مالی داخلی در نظر گرفته شده اند .
با توجه به این که قلمرو زمانی این پژوهش تا پایان سال۱۳۸۷ در نظر گرفته شده است, و در نظر گرفتن این مطلب که قطعیت پرونده های مالیاتی در مورد بعضی از شرکتها از لحاظ زمانی به طول می انجامد بنابرین از مالیات ابرازی در محاسبات به جای تغییر نرخ مالیات بردرآمد استفاده خواهد شد ( مالیات قطعی در محاسبات لحاظ نخواهد گردید).
لازم به توضیح است که شرکتها جهت عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۸۷ تا چهار ماه بعد از پایان سال مالی مورد نظریعنی۳۱/۰۴/۱۳۸۸مهلت دارند تا اظهارنامه سال۱۳۸۷خود رابه واحد مالیاتی تسلیم نمایندو واحد مالیاتی تایک سال پس از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یعنی تا۳۱/۰۴/۱۳۸۹ مهلت رسیدگی وصدور برگ تشخیص وتعیین مالیات شرکت را دارد.همچنین تعدادی از پرونده ها نیز پس از صدور برگ تشخیص جهت اختلاف به وجود آمده بین مودی و واحد مالیاتی به هیات های حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می شود که گاهی ممکن است تا یک سال بعد نیز به طول انجامد. به همین دلیل از مالیات ابرازی به جای مالیات قطعی استفاده شد.
۱-۸) نوع روش تحقیق
تحقیقات علمی را بر اساس چگونگی به دست آوردن داده های مورد نظر (طرح تحقیق)می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:
۱-تحقیق توصیفی(غیرآزمایشی)
۲-تحقیق آزمایشی
تحقیق توصیفی:
شامل مجموعه روشهایی است که هدف آن ها توصیف کردن شرایط یا پدیدههای مورد بررسی است. اجرای تحقیق توصیفی میتواند صرفا” برای شناخت بیشتر شرایط موجود یا یاری رساندن به فرایند تصمیم گیری باشد. تحقیق توصیفی را می توان به دسته های زیز تقسیم کرد:
۱- تحقیق پیمایشی ۲-تحقیق همبستگی
۳-اقدام پژوهی ۴-بررسی موردی
۵-تحقیق پس رویدادی (علی- مقایسه ای)
در تحقیق همبستگی رابطه میان متغیرها بر اساس هدف تحقیق تحلیل میگردد. تحقیقات همبستگی را می توان برحسب هدف به سه دسته تقسیم کرد:
الف)مطالعه همبستگی دو متغیری
ب)تحلیل رگرسیون
ج)تحلیل ماتریس همبستگی یا کوواریانس
در مطالعات همبستگی دو متغیری، هدف بررسی رابطه دو به دو متغیرهای موجود درتحقیق است.
در تحلیل رگرسیون هدف پیشبینی تغییرات یک یا چند متغیر وابسته (ملاک) با توجه به تغییرات متغیرهای مستقل(پیش بین) است. در بعضی بررسی ها از مجموعه همبستگی های دو متغیری ،متغیرهای مورد بررسی در جدولی به نام ماتریس همبستگی یا کوواریانس استفاده می شود. تحقیقات علی-مقایسه ای وهمبستگی هردوتحت عنوان تحقیقات غیرآزمایشی (توصیفی) دسته بندی میشوند. زیرا در آن ها دستکاری متغیر مستقل وجود ندارد.
تحقیقات علی-مقایسه ای گرچه به عنوان یکی از روش های تحقیق برای مطالعه روابط علت ومعلولی در بعضی از کتابها مطرح می شودولی در واقع روش خاصی برای تحلیل داده های رابطه ای است. روش همبستگی رویکرد دیگری برای مطالعه مقدماتی روابط علت-معلولی است. روش علی –مقایسه ای به علت تحلیل های ساده تر آماری ازقبیل آزمون t وتحلیل واریانس یک عاملی در گذشته بسیار مورد استفاده قرارگرفته است. اکنون با دسترسی به امکانات کامپیوتری و وجود نرم افزارهای آماری،محققان پی برده اند که با بهره گرفتن از تحقیقات همبستگی می توان تاثیر متغیرها را با دقت بیشتر وبرای طرح های پژوهشی پیچیده تر مطالعه کرد. بعضی از نویسندگان آشنایی با روش تحقیق علی –مقایسه ای رابه علت ساده تر بودن تکنیک های آماری آن برای محققان تازه کار توصیه میکنند.در روش های تحقیق آزمایشی به منظور برقراری رابطه علت-معلولی میان دو یاچندمتغیر از طرح های آزمایشی استفاده می شود. ویژگی های این نوع تحقیق آن است که :۱-متغیرهای مستقل دستکاری می شود.۲-سایرمتغیرها به جز متغیر وابسته ثابت نگه داشته شده وکنترل می شود.۳- تاثیر متغیر(های)مستقل بر متغیر وابسته مشاهده می شود.در این تحقیق گروههای آزمایشی وگواه مدنظر قرارمی گیرندو از طریق آن ها تفاوتهای میان آزمودنی ها کنترل می شود (سرمد ،ودیگران، ۱۳۸۸، ۸۱-۱۰۳).
تحقیقات علمی بر اساس هدف تحقیق به سه دسته تقسیم میشوند:
بنیادی ،کاربردی ،و تحقیق وتوسعه
تحقیق بنیادی:
هدف اساسی این نوع تحقیقات آزمون نظریه ها،تبیین روابط بین پدیده ها و افزودن به مجموعه دانش موجود در یک زمینه خاص است. تحقیقات بنیادی ،نظریه ها را بررسی کرده،آن ها را تأیید،تعدیل یا رد میکند. با تبیین روابط میان پدیده ها ،تحقیق بنیادی به کشف قوانین واصول علمی می پردازد. با این اهداف ،تحقیقات بنیادی درصدد توسعه مجموعه دانستنی های موجود درباره اصول وقوانین علمی است. این نوع تحقیقات نتیجه گرا بوده و در رابطه با نیازهای تصمیم گیری انجام نمی شود.
تحقیق کاربردی:
هدف تحقیقات کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. به عبارت دیگر تحقیقات کاربردی به سمت کاربرد عملی دانش هدایت می شود.
تحقیق وتوسعه:
فرآیندی است که به منظور تدوین وتشخیص مناسب بودن یک فرآورده آموزشی(طرح ها، روش ها وبرنامه های درسی)انجام می شود.
هدف اساسی این نوع تحقیقات تدوین یا تهیه برنامه ها،طرح ها وامثال آن است،به طوری که ابتدا موقعیت نامعین خاصی مشخص شده و بر اساس یافته های پژوهشی،طرح یا برنامه ویژه آن تدوین وتولید می شود (سرمد،ودیگران، ۱۳۸۸، ۷۹).
انجام این پژوهش که از نوع توصیفی(غیرآزمایشی) وکاربردی بوده ، بر مبنای مقایسه زوجها و روش توصیفی همبستگی ، به صورت میدانی انجام گردید.
برای مباحث نظری از کتب ومقالات فارسی وخارجی استفاده گردید.
۱-۹) قلمرو تحقیق
۱-۹-۱) قلمرو موضوعی